18.09.2016 13:40

Hasičské závody - O pohár starostky obce 2016

Dne 03.09.2016 se na místním fotbalovém hřišti konal již 7. ročník soutěže O pohár starostky obce. Mimo místních družstev se soutěže zúčastnila požární družstva ze Lžovic, Vrbčan a Plaňan.

Soutěž zahájilo místní družstvo starších a mladších dětí, které divákům předvedlo svoje dovednosti.

Pak začalo soutěžní klání družstev žen a mužů.

První disciplínou byl klasický požární útok, které družstva běžně provádějí po celý soutěžní rok.

Pak následovala první dovednostní disciplína a tou byl „obrácený požární útok“. Soutěžní družstva si veškerý materiál nepřipravovala na základně, ale byl připravený na nástřikové čáře. Po odstartování tedy materiál sestavovala v obráceném pořadí. I tuto disciplínu družstva zvládala a dosahované časy se jen o málo odlišovaly od požárního útoku v běžném provedení.

Druhou dovednostní disciplínou byl fotbal v zorbingových koulích. Zástupci družstev vylosovali dvojice, ve kterých se utkali v tomto zvláštním fotbalovém utkání. Vítězem byl ten, kdo první vstřelil soupeři branku. Vítězství družstvu přineslo bonus spočívající v odpočtu 10 vteřin z dosažených součtů časů.

Na závěr proběhla oblíbená „pivní štafeta“ (samozřejmě, na přání soutěžících, bylo možno pivo nahradit jiným nealko nápojem v požadovaném objemu).

Součet dosažených časů určil celkové vítěze jednotlivých kategorií, kdy všichni ostatní se umístili na „druhých“ místech. Soutěže ovládli ženy i muži Lžovic.

Kategorii „nejrychlejší požární útok“ ovládli muži Plaňan.

Cíl soutěže – pobavit jak soutěžící, tak i diváky, se podařil a všichni si tuto tak trochu „netradiční“ soutěž požárních družstev užili.

Děkujeme všem, kteří se soutěžního klání zúčastnili, všem, kteří jej pomohli připravit a divákům za fandění a podporu soutěžících a za rok nashle.

 

Fotogalerie zde

—————

Zpět


Kontakt

SDH Tři Dvory

Tři Dvory 271
280 02
p. Kolín 2


pavel.zeman@mukolin.cz

seifertovairma@seznam.cz

l.svoboda3@seznam.cz

Bankovní spojení:
115-1678230277/0100