05.09.2022 07:44

Volby do zastupitelstva 2022

Vážení kolegové hasiči, vážení spoluobčané.

Opět nás čekají volby do zastupitelstva obce, ve kterém zástupci hasičů již několik let pracují. Proto mi dovolte malou rekapitulaci naší práce za poslední 4 roky.

Obec je i v této nelehké době díky zodpovědnému hospodaření finančně zajištěna a má dostatečné finanční prostředky na další rozvoj a zajištění fungování občanské vybavenosti.

Mezi největší investice zcela jistě patřila celková rekonstrukce budovy obecního úřadu, ze které se stal moderní a plně bezbariérový objekt, který po všech stránkách dobře reprezentuje obec. Další investicí je postupná rekonstrukce objektu bývalé kovárny, z které bude sběrný dvůr a důstojné zázemí pro obecní zaměstnance. Běžnou údržbou a rekonstrukcí prošli i další obecní objekty, které jsou tímto způsobem zhodnocovány. 

Rovněž zdejší mateřská škola je průběžně modernizována a je zajištěn její provoz, aby vytvářela důstojné prostředí pro místní děti. Pro děti bylo rozšířeno dětské hřiště u obecního úřadu a staré, již nevyhovující, prvky byly průběžně vyměňovány. V prostoru u fotbalového hřiště bylo vybudováno multifunkční hřiště a za ním lanový park pro děti.

V oblasti veřejné zeleně proběhlo vysázení nových alejí směrem k Labi a za hřištěm, byla provedena parková úprava prostoru U křížku a dále úprava prostoru před obecním úřadem. Stávající zeleň je pravidelně udržována a u stromových porostů probíhá pravidelná kontrola a údržba.

Nezapomínali jsme ani na naše starší spoluobčany, kterým obec v době covidové pandemie zajišťovala nákupy a společně s ČČK jsme distribuovali dezinfekci a na ni navazující vložky do roušek. Průběžně je těmto občanům poskytován příspěvek na pedikúru.

 

No a co bychom rádi realizovali v letech následujících?

Chtěli bychom pokračovat v rozvoji obce a zajistit minimálně stejný standard fungování občanské vybavenosti i v nelehkých dobách, které nás čekají. Asi největší akcí by měla být celková rekonstrukce veřejného osvětlení, které by mělo být úspornější a s řízenou intenzitou osvětlení. V rámci rekonstrukce bychom chtěli výrazněji nasvítit přechody pro chodce a tím zvýšit bezpečnost chodců. Tato akce je dostatečně zajištěna finančními prostředky, kterými obec disponuje.

Dále již několik let usilujeme o převod kapličky do majetku obce, kdy bychom ji v rámci postupné rekonstrukce chtěli renovovat a zachovat maximum původních věcí a vzhledu. 

Pozornost si jistě zaslouží i vakuová kanalizace, kde bychom rádi pokračovali v její modernizaci. Dále je v plánu rekonstrukce dalších komunikací a pokračování v započatém trendu maximálního třídění domovního odpadu. Vzhledem k vývoji cen v odpadovém hospodářství je toto jediná cesta, jak ušetřit peníze nás všech.

 

Čekají nás léta nelehká, ale myslím si, že fungování obce je stabilní a je po všech stránkách zajištěno. Naší snahou bude zajistit plnou funkčnost obce a její další rozvoj i v dalších letech. V tom počítáme i s Vaší podporou a pomocí.

 

Pavel Zeman

starosta SDH Tři Dvory

—————

Zpět


Kontakt

SDH Tři Dvory

Tři Dvory 271
280 02
p. Kolín 2


pavel.zeman@mukolin.cz

seifertovairma@seznam.cz

l.svoboda3@seznam.cz

Bankovní spojení:
115-1678230277/0100